• Onze uitvalbasis bevindt zich in het departement Gard Meer specifiek in de vallei van de Cèze in het dorp Goudargues

  kaartfr

  kaartfr2

 • Een gebied begrensd door de Cevennen in het westen, de Ardèche in het noorden, de Rhône in het oosten en de Middellandse Zee in het zuiden.

   

   

   

   

   

   

   

  kaart fr3

Een gebied bestaande uit kalkplateaus en kalkafzettingen.  Dit betekent kalkrijke rivieren. Het kalkstenen karakter van de rivier is van grote invloed op de biotoop en daarmee dus op de flora en fauna van de rivier. Vissend langs de rivier kan men vaak ijsvogels zien, maar ook Zwarte Wouw, Witte Reigers, wilde eenden, bisamratten en zelfs bevers. De Cèze en zijn zijrivieren kennen een grote rijkdom aan vissoorten, die voor vliegvissers interessant zijn, zoals Regenboogforel, Kopvoorn, Snoek, Baars, Beekforel, Barbeel, Vlagzalm en nog veel meer.

Het kalkstenen karakter van het gebied betekent ook; veel grotten en bronnen die in de rivieren uitstromen en ideale grond voor wijnbouw.

Het gebied is al van oudsher bewoond. Getuige hiervan is onder meer de Grotte Chauvet, in de omgeving van  Vallon-Pont-d’Arc in de Ardèche, waar prehistorische muurschilderingen zijn te bewonderen. Ook de Romeinen hebben veel na gelaten, in de vorm van steden en dorpen in het gebied, die nu nog een weelde aan architectuur hebben te bieden.

De moeite waard om te bezoeken zijn steden zoals Orange, Nimes, Arles, Montpellier en Pont du Gard (het aquaduct over de rivier de Gardon heen), met de water voorziening van Nimes gedurende de Romeinse tijd.

SONY DSC

Plein van van Gogh

SONY DSC

Het romeinse theater

SONY DSC

De Arena

 

Van wat latere datum zijn steden en stadjes zoals Uzès, en Avignon en de vele middeleeuwse kastelen, versterkingen en bastions.

Place d’horloge in Uzès

102-0219_IMG

Uzès in de winter

SONY DSC

Uzès

SONY DSC

Uzès

SONY DSC

Uzès

 

 

 

 

 

Voor u betekent dit dat er naast het vliegvissen een veelheid aan keuzes is om de tijd door te brengen. niet alleen het proeven van de vele wijnen van de Cote du Rhône ( Cote du Rhône Villages St. Gervais, Chateau St. Anne, Boussargues, Lascamps, Givaudan en de vele wijnen van de Tavel, Lirac, Chusclan en Laudun; allen binnen een straal van 30 km), maar ook culturele, historische en natuur excursies behoren tot de mogelijkheden.

Centraal in dit gebied ligt de vallei van de Cèze, een rivier die haar beginpunt heeft in de Cevennen en uitstroomt in de Rhône. De rivier zorgt er voor dat er in het dal drie verschillende landschappen bij elkaar komen.

 • Het landschap van de rivier, stromend over kalkrijke beddingen en leembanken, omzoomd door ondoordringbaar groen of stomend tussen indrukwekkende rots formaties en smalle kloven.
 • Het meer liefelijke landschap van het dal. Veel glooiende lage heuvels met wijnbouw of lavendelteelt en in sommige gevallen ook zonnebloemvelden.
 • Het ruige landschap van de hoogvlakte, met bos of kreupelhout (garrigue) van mediterrane eik, jeneverbes, ceder en den. Dit is ook het gebied van de tijm, de wilde lavendel en de rozemarijn. Het landschap van de geiten en schapenhouderijen.

Er is alle mogelijkheid om op de lokale markten met deze producten kennis te maken in de vorm van kruiden, honing, kaas en worsten. Een bezoek aan een van de markten in de omgeving vormt onderdeel van het programma.

 

Eeuwen van bewoning en cultuur en toch een overvloed aan natuur. Een feest waarin U volledig kunt opgaan in uw vliegvis hobby.